Överhörda konversationer på krogen #1

”Jag vet inte hur jag ska börja, så jag börjar med ett citat.”

Så inledde enligt legenden min filosofilärares äldsta dotter alla sina redovisningar under gymnasiet. Ett vinnande koncept, jag kopierar det rakt av:

Jag vet inte hur jag ska börja min blogg, så jag börjar med att citera en konversation jag hörde mellan två ölpåverkade män på Lottas krog en torsdagskväll i början av maj:

”Helvetes jävlar, Conny! Du har den där styrkan inom dig.”

(Mannen som har en svällande snus under överläppen håller ett stadigt tag om flaskan på bordet framför sig. Han gör en effektfull paus och stirrar stint på kompisen mittemot innan han fortsätter:)

”Lasse Svanström fick smaka på det för några år sen i samband med den där matchen mot Linköping och det var fan inte roligt för honom! Han fick sig en läxa han sent ska glömma! Jag säger det, jävlar om jag hör att du åkt hem ikväll och bett om ursäkt! Då jävlar!”

(Ytterligare paus för att ge kompisen en bestämd blick. Kompisen vrider sig lite.)

”Vill du att hon ska ligga och vrida sig i sängen och oroa sig som en äggsjuk höna som du har gjort i åratal när hon har skrivit nåt sms? Är det det du vill?! Ikväll säger du inte ett ord när du kommer hem! Det är hennes tur att undra. Eller vill du hellre gå hem och må dåligt och låta henne styra? Ja, det är upp till dig, du bestämmer!”

(Mannen med snusen vänder blicken åt höger, fortfarande med handen om ölflaskan. Det sitter en kvinna vid bordet intill, han studerar konturerna av hennes baksida uppifrån och ner två gånger innan han åter vänder sig mot sin kompis och rört utbrister, några oktaver högre:)

”Hon tyck’ om dig! Hon bryr sig. Det gör man när man varit ihop i 30 år!
Men att hon ska hålla på med dig som en jävla guldfisk i en skål och trycka ner dig och köra runt dig där. Det blir helt fel!
Håller du inte med?”

Conny:
– Jag håller med, det var ett bra tips.

En reaktion på “Överhörda konversationer på krogen #1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *